Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Festivalul Interjudeţean Căluşerul Transilvănean, Orăştie

decembrie 4 @ 12:00 am

Festivalul – Concurs Interjudețean ”Călușerul Transilvănean”, Orăștie, Hunedoara

 

În zona Orăştiei, obiceiurile de Crăciun au o tradiţie care se pierde în negura vremurilor. Prin păstrarea lor, ne-am păstrat şi identitatea şi fiinţa naţională.

Cine nu a aşteptat cu sufletul la gură să vină, de Crăciun, colindătorii, căluşarii, copii cu steaua, piţărăii, irozii?…

În scopul păstrării tradiţiilor, a stimulării şi prezentării pe scenă a unuia din cele mai străvechi jocuri bărbăteşti – căluşarul – înscris ca patrimoniu mondial imaterial la UNESCO, precum şi a obiceiului folcloric în sine Primăria Municipiului Orăştie, organizează în ziua de 08 DECEMBRIE 2019, Festivalul “CĂLUŞARUL TRADIŢIONAL din zona ORĂŞTIEI”

Primăria Municipiului Orăştie, în colaborare cu primăriile din zonă, organizează duminică, 06 decembrie 2020Festivalul „Căluşarul transilvănean” ediţia a 51-a.

Evenimentul se doreşte a fi o sărbătoare a jocului bărbătesc transilvănean, eliminându-se competiţia şi acordându-se tuturor participanţilor premii în bani şi diplome de merit cultural.
 
DUMINICA, 6 decembrie, orele 10,45 – Colegiul Național ,,Aurel Vlaicu” Orăștie
 
Ora 11:00 – Parada formațiilor participante – în fața Catedralei Ortodoxe se vor prezenta două, trei ponturi preoților și spectatorilor prezenți
 
Ora 12:30 Desfășurarea Festivalului.

Detalii

Dată:
decembrie 4
Oră:
12:00 am
Eveniment Category:
Top