Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Hribului, Vama, Suceava

septembrie 22, 2019 @ 12:00 am

Festivalul hribului, Vama, jud. Suceava

 

În fiecare an, începând din anul 2009, în luna septembrie, Asociația Turistică Vama – Bucovina organizează „Festivalului Hribului”. Festivalul Hribului este o manifestare prin care membrii Asociației Turistice Vama – Bucovina își promovează folclorul, produsele culinare, fructele de pădure și alte materii prime bio -ecologice.
Programul festivalului cuprinde:

Expoziții concurs pe teme culinare și produse pe bază de hribi și alte ciuperci de pădure. Sunt amenajate standuri cu specialităţi culinare tradiţionale, preparate de unităţile din Asociaţia Turistică Vama. Fiecare stand are maxim 2-3 platouri cu preparate, etichetate (de exemplu: platou cu sărmăluţe, preparate din carne de porc, pasăre, păstrăv, dulciuri specifice zonei, fructe de pădure etc.).

Sunt amenajate standuri cu specialităţi culinare tradiţionale preparate de unităţile din Asociaţia Turistică Vama.

Festivalul aduce în atenţia participanţilor savoarea borşului de hribi, dres cu smântână (la cazan), gustul de neuitat al tocăniţei de hribi cu smântână şi mămăliguţă, al dolofanelor sarmale cu ciuperci de pădure, zacuştelor cu bureţi, salatelor cu popinci de toamnă, al chifteluţelor de bureţi cu maioneză şi încă multe alte preparate din bucătăria locală, totul stropit cu afinată, frăgată, zmeurată, tot atâtea licori faimoase, preparate din fructe de pădure. În cadrul festivalului pot fi admirate expoziții ale meșterilor populari din Vama și ale invitaților din alte localități bucovinene şi parade ale cântecului și dansului popular susținute de artiști ai ansamblurilor și grupurilor folclorice din județ. Pe lângă manifestarile specifice festivalului se organizează și un seminar pe teme de gastronomie pe bază de produse ecologice.

Organizator: Asociația Turistică Vama – Bucovina

Detalii

Dată:
septembrie 22, 2019
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top