Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul GRAF – Art, Gura Râului

august 14, 2019 @ 12:00 am - august 18, 2019 @ 12:00 am

Festivalul GRAF – Art, Gura Râului

 

În perioada 14 – 18 august 2019 se va desfășura la Gura Râului a VI – a ediție a festivalului GRAF – Art, un proiect unic in Europa de Est, care este deschis artiștilor amatori din întreaga lume, îndrumați de profesioniști din România, Franța și USA.

Denumirea acestui festival provine din inițialele cuvintelor Gura Raului pentru Amatori Festival de Art(e).
”Prin acest festival dorim să reînviem vechile tradiții transilvane, când oamenii se reuneau în familii, cântau piese usoare la instrumente sau cu vocea, dupa care se „omeneau” cu un șnaps”,spune Directorul Artistic al Festivalului și initiatorul acestui proiect, dirijorul Radu Gabriel Ciorei.

Deschiderea internațională a festivalului va facilita promovarea turismului românesc. Participanții și turiștii prezenți din străinatate vor avea ocazia să cunoască natura, tradițiile, bucătăria, dar mai ales calitatea oamenilor acestor locuri, la ei acasă.
Este un produs turistic de popularizare a României in strainatate, pe suport cultural, creat prin parteneriatul între Primaria din Gura Râului, Fundația „Musae”, Asociatia „Dorin Teodorescu” si Asociatia „Assemblages” (Franta).

„Am ales acest loc binecuvantat datorita oamenilor de exceptie care au contribuit cu tot sufletul la realizarea acestui Festival: primarul Gheorghe Calin, preotul Ioan Peana, preotul-protopop Toader Damian,  Adrian Porumbaceanu – fost prim oboist la Teatrul de Opereta Bucuresti si fiu al acestor meleaguri si mai ales profesorul Dumitru Cîmpean – motorul intregii organizari locale”, a subliniat Radu Gabriel Ciorei.

Programul festivalului va cuprinde evenimente deosebit de attractive și interactive, ce se vor desfășura zilnic, conform programului de mai jos.

 Intrarea este libera

Detalii

Începe:
august 14, 2019 @ 12:00 am
Se termină:
august 18, 2019 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top