Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Drumul Crucii

aprilie 18, 2022 @ 12:00 am - aprilie 22, 2022 @ 12:00 am

Drumul crucii, Zalău, Oradea, Timișoara, Lugoj, Brașov 

 

Luni – ZALĂU – ora 17:00 – Casa Municipală de Cultură

Marti –  ORADEA – ora 17:00 – în fața magazinului Crișul

Miercuri – TIMIȘOARA – ora 17:00 – P-ța Operei – pietonală P-ța Unirii

Joi – LUGOJ – ora 16:00 – Casa de Cultură

Vineri – BRAȘOV – ora 14:00 – Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu.

Vă invităm în Săptămâna Patimilor la un marș ce comemorează drumul spre Golgota și crucificarea Mântuitorului nostru. Acest marș va avea loc în 5 orașe din România. Denumit sugestiv „Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând”, evenimentul a ajuns în acest an la ediția a treisprezecea.

Marșul este o reprezentare dramatică a Drumului Crucii, parcurs de Domnul Iisus Hristos, redând cele 14 opriri pe care Isus le-a făcut până la crucificare. Dramatizarea este realizată de un grup de credincioși din mai multe confesiuni religioase, în încercarea de a demonstra că în creștinism nu sunt granițe. Personajele istorice – Iisus Hristos, soldații romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosițele și alte personaje, vor purta costume de epocă.

La Zalău, acest spectacol se va desfășura luni, începând cu ora 17:30, pe platoul Casei Municipale de Cultură Zalău. Procesiunea va continua pe B-dul Mihai Viteazu, iar răstignirea va avea loc în P-ța 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură din fața Prefecturii Județului Sălaj).

La Oradea, marți, de la ora 17, pe strada Republicii și în Piața Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă care va dura aproximativ o oră, realizat de peste 70 de actori profesioniști, care evocă patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea acestuia. ”Motivul organizării unei astfel de manifestări este de a evoca esența acestei Sărbători și de a transmite un mesaj de unitate în rândul locuitorilor acestui oraș, indiferent de confesiunea fiecăruia”.

Organizatori: Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, artistul ceramist Daniel Leș, Asociația Drumul Crucii în colaborare cu Asociația Bărbaților Creștini, Asociația Servus și Asociația Viață și Culoare – Baia Mare.

Detalii

Începe:
aprilie 18, 2022 @ 12:00 am
Se termină:
aprilie 22, 2022 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top