Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Drumul Crucii, Lupeni – Straja

aprilie 22, 2022 @ 12:00 am

Drumul Crucii, Lupeni – Straja

 

Drumul Crucii” Lupeni – schitul „Straja” – pelerinaj ortodox în Vinerea Mare a Sfintelor Paşti

Staţiunea turistică Straja mai este de asemenea cunoscută şi datorită procesiunii „Drumul Crucii” organizată în Vinerea Mare a Sărbătorilor Pascale Anual, în Vinerea Mare are loc „Drumul Crucii”, singurul pelerinaj ortodox din România care străbate muntele Straja, pană la schitul construit în vârful muntelui Drumul Crucii” a fost iniţiat de Emil Părău, un om de afaceri din oraşul Lupeni, în anul 2000, după ce a finalizat construcţia schitului din masivul Straja.

De atunci se reface drumul parcurs de Mântuitorul Isus Hristos cu cele 14 popasuri.

La fiecare dintre acestea există câte un basorelief care simbolizează scena respectivei opriri făcute de Mântuitor în drumul său către muntele Golgota. La fiecare basorelief soborul de preoţi care participă la procesiune se opreşte pentru a se ruga An de an, circa 4 000 de persoane şi 20 de preoţi participă la procesiunea Drumului Crucii din Straja.

Ei duc pe umeri o cruce în mărime naturală, în care se găsesc încastrate părticele din crucea pe care a purtat-o Mântuitorul şi pe care a fost răstignit pe Golgota. Crucea se găseşte în Schitul Straja

Detalii

Dată:
aprilie 22
Oră:
12:00 am
Eveniment Category:
Top