Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Clopul Turistului, Păltiniș

ianuarie 27, 2017 @ 12:00 am - ianuarie 29, 2017 @ 12:00 am

Festivalul Omului de Munte „Clopul Turistului”

27 – 29 ianuarie 2017

Centrul de Agrement „Trecătoarea Cerbilor“ – Păltiniș.

Între 27 și 29 ianuarie 2017, Clubul de Turism Montan „Amicii Munţilor” din Sibiu învită iubitorii muntelui la Cabana Nora, din Păltiniş, unde se va desfășura cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Omului de Munte „Clopul Turistului”.

Evenimentul va prilejui întâlnirea cluburilor de turism montan din ţară, într-o competiție care va testa capacitatea de orientare sportivă pe trasee marcate din Munţii Cindrel, cunoștințele de geografie a României, dar și aptitudinile artistice ale participanților.

Fotografiile și lucrările de grafică înscrise în concurs vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții în sala de mese de la parterul cabanei.

Nu va lipsi nici mult-iubita probă culturală, prin care fiecare club este provocat să susţină timp de 15 minute un program artistic cu tematică montană, ce poate cuprinde momente de muzică, teatru, dans sau poezie.

Festivalul îşi propune conştientizarea şi valorificarea patrimoniului natural al munţilor Cindrel şi a potenţialului turistic. Valorile promovate sunt prietenia între oamenii de munte şi grija pentru protejarea naturii.

Telefon:
Rică : 0744 769 953 ( info cazare)
Marian : 0721 803 353 (info festival )

E-mail :
contact @ amiciimuntilor . ro

Programul Festivalului:
• Vineri 27 Ianuarie 
– primirea participanţilor

• Sâmbătă 28 Ianuarie 
– şedinţa tehnică (ora 10:30)
– desfăşurarea probelor de concurs (ora 11:30)

• Duminică 29 Ianuarie
– festivitatea de premiere (ora 11:00)

PROBE DE CONCURS

1.Orientare sportivă
Proba de orientare sportivă este individuală (fete/băieţi) cu ajutorul busolei. Organizatorii nu asigură busole.

2.Expoziţie foto color
În concurs sunt prezentate 5 fotografii color format 20/30. Se va urmări tematica montană, realizarea tehnică, realizarea artistică şi modul de prezentare al exponatelor.

3. Expoziţie alb negru
În concurs sunt prezentate 3 fotografii alb/negru format 20/30. Se va urmări tematica montană, realizarea tehnică, realizarea artistică şi modul de prezentare al exponatelor.

4.Grafică
În concurs sunt prezentate 3 lucrări format 20/30. Tematica impusă pentru grafică este: “Floră din Carpaţi”. Se va urmări realizarea tematicii impuse, realizarea artistică, tehnică şi originalitatea.

5.Caricatură
În concurs sunt prezentate 3 lucrări format 20/30. Tematica impusă pentru caricatură este: “Faună vs Turist în Carpaţi”. Se va urmări realizarea tematicii impuse, realizarea artistică, umorul, compoziţia şi originalitatea.

6.Proba de slideshow
Organizatorii asigură materialul tehnic necesar. Timpul de prezentare 10 minute. Se va urmări tematica montană, realizarea tehnică, realizarea artistică, efectul de ansamblu şi încadrarea în timp.

7.Proba culturală
În concurs sunt cuprinse cântece, scenete şi poezii. Există proba impusă care constă în realizarea unei poezii din două strofe, realizată pe baza a două cuvinte pe care le va primi fiecare club participant. Durata probei este de 15 minute/club. Se va puncta: ţinuta scenică (intrare/ieşire pe şi de pe scenă, evitarea timpilor morţi, contribuţia/implicarea membrilor în program, impactul vizual), tematica montană, respectarea condiţiilor impuse, efectul asupra publicului şi originalitate.

8. Creaţie Montană “Mâini dibace”
Lucrarea trebuie executată manual în ziua concursului iar tematica impusă pentru această probă va fi comunicată la şedinţa tehnică.
Lucrarea trebuie să se încadreze în cubo-tester (un cub cu latura de maxim 30 cm, în cazul în care lucrarea va avea un volum mai mare decât cel impus, va fi depunctată). Se va puncta: originalitatea, tematica montană, realizarea manuală, încadrarea în maxim 30 cm, ingeniozitate/tehnică.

9. Proba ”Aşa NU”
Proba se va desfăşura în cadrul Probei Culturale, având un timp de prezentare de max 5 minute. Câştigător va fi cel mai puternic mesaj „ce NU se face la munte”.

În clasamentul GENERAL vor intra rezultatele probelor: Cultural, Caricatură şi Mâini dibace.

!!!!! Vă sugerăm să citiţi cu atenţie regulamentul şi cerinţele de la probele de concurs.

Detalii

Începe:
ianuarie 27, 2017 @ 12:00 am
Se termină:
ianuarie 29, 2017 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top