Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cheile Nerei Mountain Bike & Cross, Sasca Română

iunie 17, 2017 @ 12:00 am - iunie 18, 2017 @ 12:00 am

Cheile Nerei Mountain Bike & Cross, Sasca Română

 

Programul evenimentului este urmatorul:

Vineri 16 Iunie: Inscrieri la Pensiunea Cheile Nerei intre orele 19:00 si 21:00

Sambata 17 Iunie – Mountain Bike Race 2017

8:30 – 9:30 – Inscrieri

10:45 – Start concurs Elite

10:55 – Start concurs Race

11:30 – Start proba pentru copii

16:30 – Premiere

18:00 – 23:00 – Concert & DJ

Intregul eveniment se va desfasura pe terenul de fotbal din Sasca Romana (detalii in sectiunea Localizare si Cazare)

Vor fi amenajate terase unde se vor putea servii mancaruri traditionale si bauturi. De asemenea va fi amenajat si un loc de campare.

 

Duminica 18 Iunie – Cheile Nerei Trail Run 2017

8:30 – 9:30 – Inscrieri

10:30 – Start Trail Run (21 km)

10:45 – Start Trail Run (12 km)

15:00 – Premiere

DESPRE CHEILE NEREI MOUNTAINBIKE & TRAIL RUN RACE

Cheile Nerei Mountainbike race se afla la cea de-a 4a editie. Ideea acestei competitii a aparut pornind de la dorinta noastra de a promova turismul in aceasta zona cu adevarat deosebita precum si pentru a ajuta o cauza nobila si anume dotarea cu aparatura medicala a unui spital pentru copii.

Editia inaugurala din 2014 a atras un numar de 222 de concurenti din tara , precum si din strainatate (Serbia, Austria) si peste 500 de participanti la intregul eveniment.

In editia a 2a , am dezvoltat concursul introducand si un traseu Elite (70km) , si , in ciuda faptului ca am avut conditii meteo e nefavorabile in ziua competitiei, am avut peste 280 de concurenti.

Ediția a 3a a adus un număr total de 550 de concurenți. Am introdus pe lângă cele 2 trasee de mountainbike si un traseu de alergare montana.

Anul acesta dezvoltam din nou evenimentul, adaugand un traseu suplimentar de 21 de kilometrii de alergare montana, concurs organizat si in acest an in parteneriat cu cei de la Alergotura Timisoara. Ca in fiecare an, pe langa concursul ciclist vom organiza si un concert in seara de Sambata, 17 Iunie, in aer liber.

Si in acest an pastram caracterul caritabil al evenimentului. Intregul profit rezultat in urma acestui eveniment va merge catre actiunea Ei Merita Ajutor (E.M.A) , desfasurata de Clubul Kiwanis Timisoara. Proiectul E.M.A isi propune sprijinul spitalului pentru modernizarea sectiei de Terapie Intensiva si UPU din cadrul spitalului Louis Turcanu din Timisoara.  Spitalul Louis Turcanu este cel mai important spital de copii din vestul tarii, deservind 4 judete , ( Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Arad).

Astfel, in urma concursurilor din primii doi ani s-a contribuit cu peste 50.000 RON la achizitia a 3 volumate profesionale, a 3 injectomate profesionale si a unui monitor pentru functii vitale in valoare de peste 80.000 RON , echipamente ce se afla acum in uzul spitalului Louis Turcanu.

DESPRE ARIA PROTEJATA CHEILE NEREI – BEUSNITA

Cheile Nerei – Beusnita alcatuiesc o arie protejata de interes national, inclusa in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), situata in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunelor Sasca Montana si Sopotu Nou.

Parcul National Cheile Nerei – Beusnita se bucura de o extraordinara bogatie floristica, un peisaj de o diversitate si unicitate aparte, precum si de starea de salbaticie pastrata datorita accesului dificil in zona.

Printre atractiile turistice principale se numara Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada Susara si Lacul Dracului (fenomen carstic unic in tara noastra). De asemenea in Sasca Romana se afla prima casa 100% ecologica construita in Romania.

 

Organizator/Parteneri: Clubul Kiwanis Timişoara, Primăria Comunei Sasca Montană

Details

Start:
iunie 17, 2017 @ 12:00 am
End:
iunie 18, 2017 @ 12:00 am
Event Category:
Top