Skip to main content
   Majoritatea care au fost în ultimii ani la Păltiniș, au avut dezămăgirea să constate că stațiunea intrase într-un con de umbră, acest fapt datorându-se disputelor politice cu privire la administrarea teritorială a stațiunii dar și neglijenței, nepăsării administratorilor pârtiilor Oncești, care nu se deranjau să facă nici-un fel de amenajări, cu toate că existau momente când zăpadă era din abundență, dar aceștia nu aveau nici măcar bunăvoința să pună în funcțiune telescaunul.
 
Pârtii noi la Păltiniș
Iată că 3 investitori,  sportivi de performanță ai sporturilor de iarnă au pus în practică viziunea Complexului Arena Păltiniș.
Andy Fazekas, Sigrid și Martin Freinademetz, vă invită din 18 decembrie  să vedeți cel mai modern complex de schi din țară cu dotări la standarde internaționale și competitive.
   Proiectul are un concept familiar, oferind 4 pârtii de schi, astfel 2 pârtii în lungime de 700 metri, a treia  pârtie în lungime de 650 m, iar a patra  pârtie de 250 metri, destinată copiilor și începătorilor. Fiecare pârtie va fi deservită de propria instalație de tip teleferic. Pârtiile mari vor fi fiecare deservite de   un teleschi cu o capacitate 1 200 persoane/oră, iar cea pentru copii un teleschi care va transporta între 400-600 persoane/oră. În viitorul apropiat se vor amenaja încă 2 pârtii de schi.
    Se va deschide prima școală profesionistă de schi și snowboarding din România, învățăcieii putând lua lecții direct de la cei 2 maestri ai sporturilor extreme de iarnă, pe pârtii de 25 m și 50 metri, exclusiv destinate copiilor sub 6 ani.
   Complexul dispune de propria instalație de producere a zăpezii, alimentarea făcându-se de la un lac de acumulare artificial de 20 000 mc. Lacul este alimentat cu apă direct din pârăiașul Comenzii cu un un debit de 3 mc /s, acesta  a fost construit de o firmă austriacă cu renume în domeniu. Astfel, administratorii garantează că se va putea schia în condiții optime până la +10 grade celsius.
 Pentru că conceptul complexului se adresează familiei, cei mici vor avea propria pârtie de sanie în lungime de 1 000 m, iar vara anului viitor se va amenaja prima pârtie de sanie de vară din țară.
  La baza pârtiei va funcționa un Apres schi bar cu o capacitate de 200 locuri, adus special din Austria.
 Accesul pe pârtii se va face pe baza unor carduri și cartele magnetice, tarifele, în mare urmând a fi următoarele:
Cartela 1 pentru o zi cu urcări nelimitate 50- lei, carduri cu puncte pentru 10 urcări pe pârtiile lungi – 25 lei, card cu puncte pentru 15 urcări pe pârtia scurtă – 25 lei.
Elevii și pensionarii vor beneficia  de reduceri substanțiale, iar copii până la 6 ani vor avea gratuitate.
Amatorii sporturilor extreme, nu au fost uitați, acestora li se pregătesc toate ingredientele necesare, în această iarnă se spera că va fi finalizat parcul pentru snow-board-eri în lungime de 600 metri, care va avea rampe și obstacole naturale.
Organizatorii speră ca în luna februarie 2011 să organizeze o prima competiție la care vor invita 2-3 free-style-eri de nivel mondial.
 Prin crearea unor astfel de evenimente, se speră că Plătinșiul va redeveni stațiunea de odinioara.
Î n timpul sezonului turistic, societatea de Transport Călătorii Tursib va înființa o stație de autobuz în dreptul pârtiilor.  Domeniul schiabil se află la 1 km înaintea staţiunii Păltiniș. Prețul călătoriei cu Turisb este de 9 lei.
 
Detalii despre pârtiile de la Arena Paltinis (Arena Platoș – Poiana Poplacii).
 
 07.11.2010, ora 18:00 – Mihai Dănăilă-RT
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top