Skip to main content

Raftingul este un sport din ce in ce mai raspandit in intrega lume si tot mai multi oameni sunt interesati de locatiile unde pot practica acest sport. Aceasta activitate recreationala este ideala pentru cei ce vor sa evadeze din mediul urban aglomerat si sa traiasca experienta revigoranta a unei iesiri in natura.

LOCATII PENTRU RAFTING IN ROMANIA

  • Buzau. Una din destinatiile ideale pentru rafting la noi in tara este raul Buzau, la o distanta de doar 170 de km de zona orasului Nehoiu. Lungimea traseului este de 12 km si dureaza, in functie de debit, in jur de 2 – 3 ore.  Gradul de dificultate este de nivel mediu si pot participa persoane cu varsta minima de 16 ani.
  • Defileul Jiului. Aceasta zona de interes pentru practicarea raftingului se afla la 350 de km de Bucuresti si poate oferi celor interesati o experienta plina de adrenalina. Traseul este unul tehnic, impartit in trei sectoare, desfasurate de-a lungul a maxim 15 km, in functie de sectorul ales. Varsta minima de participare este de 16 ani si nu sunt necesare cunostinte anterioare.
  • Raul Cerna. Acest traseu este poate cel mai atractiv si pitoresc din Romania. Pentru a te bucura de o experienta unica este recomandata perioada aprilie – mai, atunci cand conditiile sunt perfecte pentru rafting. La fel ca si in celelalte locatii mentionate, nu este necesara experienta anterioara, iar echipamentul oferit este de cea mai buna calitate. Durata traseului, in functie de debit, este de 2 -3 ore, iar lungimea traseului este de 10 – 12 km.

LOCATII PENTRU RAFTING IN EUROPA

Rafting in Bosnia si Muntenegru

Raul Tara poate oferi una dintre cele mai interesante experiente de rafting.

Raul Tara are o lungime de 140 km, fiind cel mai lung rau din Muntenegru. Raul Tara traverseaza Defileul Tara sau „Cheile Tara” si formeaza la Hum (Bosnia), prin confluenta cu Piva, Raul Drina.

De-a lungul unei expeditii pe acest rau, participantii vor avea parte de peisaje incredibile, natura salbatica, pesteri, cascade inalte de zeci de metri sau pereti verticali de sute de metri.  

Rafting pe raul Struma din Bulgaria

Zonele Kresna, Sandanski si Petrich sunt destinatii renumite pentru practicarea raftingului, datorita raului Struma. Daca alegi sa petreci un week-end prelungit alaturi de prieteni in aceasta locatie, vei avea parte de o varietate larga de activitati: rafting, canyoning, echitatie sau relaxare la bai termale.

Green Adventure organizeaza ture de rafting o zi sau 2-3 zile in Romania si expeditii de rafting de 7 zile in afara tarii.

Pachetele de rafting Green Adventure includ de obicei tot programul de Aventura: cazare, echipament de rafting complet (costum de neopren, incaltaminte de neopren, vesta de salvare, casca)  si echipament de camping (cort, saltea si sac de dormit), asistare pe rau de catre ghizi acreditati IRF (International Rafting Federation), asistare la toate drumetiile de catre ghizi locali. Petrecerea si voia buna sunt intodeauna incluse in program.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top