Skip to main content

Din centrul satului Rachitele urmărim drumul forestier ce insoteste Valea Stanciului mergand spre vest, astfel ca dupa 4 km, ajungem  la pensiunile din vale. Soseaua trece  apoi pe la confluenta Vai Arse si a vaii chei si continua urcand in serpentine spre cursul superior al Vaii Seci. Drumul continua intra in chei si urca acentuat pina deasupra cascadei Valul Miresei.
Frumoasele Chei ale Vaiii Stanciului se remarca prin verticalitatea peretilor, care atrag alpinistii. Cel mai deosebit element este insa impresioanta Cascada Rachitele, ce-si arunca apele tumultoase in doua trepte.
Cascada Rachitele, denumita si Valul Miresei, este situata pe Valea Stanciului, in arealul localitatii Rachitele din comuna Margau, judetul Cluj.

Cascada Rachitele este o priveliste extraordinara si pe timp de iarna, atunci cand peretele stancos ingheata. Totodata pe timp de iarna este un excelent loc de escaldare a ghetii pentru cei pasionati de acest sport.
Despre aceasta zona circula numeroase povesti.

Legenda Valul Miresei spune ca numele vine de la faptul ca demult o mireasa a cazut de pe stancile abrupte, din zona unde este cascada, iar voalul ei  a ramas  agatat pe stanci. Acolo nuntasii s-au oprit si au inceput sa planga, astfel formandu-se cascada. In realitate, numele s-ar putea atribui formei sale, care se aseamana cu un voal, cascada impresionand prin evantaiul creat de apele ce se arunca de la 20 m.

13.11.2012, ora 16:30
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top