Skip to main content

    Istoria stațiunii Păltiniș începe la finele secolului XIX când în urma eforturilor Societății Carpatina Transilvania, se întemeiază prima stațiune turistică din țară, cu efecte curative pentru bolile pulmonare.

   Aerul curat, bogat în ozon, care se recomandă atât bolnavilor de astm cât și celor suferinzi de alte afecțiuni: astenii, recuperări pulmonare, recuperări după perioade lungi de surmenaj, tratamentul hipertiroidiei sau a bolii Basedow.

   În oricare dintre cazuri, un sejur în stațiunea Păltiniș nu va avea decât efecte pozitive. Și cum aerul este cu atât mai bun cu cât altitudinea crește, turiștii pot profita și de traseele montare foarte bine amenajate și ușor de străbătut pentru a face lungi plimbări în natură. Asezarea pensiunilor la distante considerabile una fata de alta, ofera intimitate si spatii generoase pentru recreere sau activitati fizice in natura. Natura inconjuratoare ofera posibilitatea desfasurarii de activitati outdoor specifice teambuilding-urilor, practicarii sporturilor de vara sau a celor de iarna. Spre exemplu, Arka Park si Arena Platos ofera activitati specifice parcurilor de catarare, cea din urma oferind si posibilitatea practicarii schiului pe timpul ierni, la diferite pensiuni gasiti alaturi de facilitati de cazare si organizatori de teambuilding, instructori schi, ghizi montani (ex. pensiunea Two Brothers Concept din Paltinis, pensiunea Vila Verde Paltinis, Vila Aplina Paltinis) . Pregatirea fizica a sportivilor in zona Paltinis este deja o traditie, precum si taberele de copii. Avand in vedere pozitia favorizata, aproape de Sibiu, Statiunea Paltinis are legaturi rutiere foarte bune cu alte obiective turistice (ex Mărginimea Sibiului, Transalpina, Cetătile Transilvane, Sibiu, Transfagarasan, Castelul de lut Valea Zânelor, etc).

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top