Skip to main content

Festivalul Internaţional de Pomana Porcului

Ediţia a XIII-a, stațiunea Băile Balvanyos, comuna Turia, judeţul Covasna

23  – 25 Februarie 2018

 

Locul desfăşurării festivaluluiBăile Balvanyos – Complex Cetate, Judeţul Covasna.

Tel/Fax:  0040267361130

Mobil: 0040744380000

E-mail: dar@planet.ro

Organizatori: Consiliul Judeţean Covasna

                       Primăria TURIA

                       ANTREC Covasna

Scopul festivalului: Păstrarea tradițiilor locale de iarnă si gastronomice specifie minoritatilor maghiare si folclroului romanesc. prezentarea, promovarea şi păstrarea tradiţiilor gastronomice, culturale şi folclorice de iarnă ale fiecărei localităţi, atât din ţară cât şi din străinătate, legat de modul de sacrificare a porcului, modul de pregătire a preparatelor din carne de porc, mancarurile, preparatele, bucatele gatite din porcul sacrificat.

Taxa de participare: 150 Euro/echipă

La festival vor participa echipe de concurs, compuse din max. 4 persoane, pentru care se asigură cazare şi masă în perioada 23-25 februarie 2018.

Pentru suporteri sau persoane care nu fac parte din echipă, să rezervaţi camere, 15 euro/zi/persoană, până la data de 30 ianuarie 2018 la nr. de telefon 0744 380000 tel/fax: 0267 361130 sau pe e-mail : pturia@yahoo.com.

Fiecare echipă trebuie să aducă:

– maşină de tocat carne (manuală)

– maşină de umplut cârnaţi (manuală)

– va alege modul tradiţional de pârlit şi de prelucrat al porcului, maţe de porc, mirodenii, cuţite, un drapel sau o stemă a localităţii pe care o reprezintă o gustare cu pălincă sau ţuică, o faţă de masă tradiţională şi elemente de decorare a mesei pentru premiere şi defilare ar fi indicat ca concurenţii să fie îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Organizatorii asigură:

– cazare şi masă în perioada 23-25 februarie 2018 (pt.max. 4 persoane)

– porcul viu

– paie pentru pârlit

– o masă pentru fiecare echipă, ceaun – 40 l., vase, apă caldă şi un aragaz.

Programul festivităţii:

– Vineri: 23 februarie 2018

– 19˚˚ Prezentarea şi înregistrarea echipelor la Complexul Cetate, Băile Balvanyos

– tragerea la sorţi a echipelor ( fiecare 2 echipe vor primi un porc pe care-l vor sacrifica  şi curăţa împreună, după care împart frăţeşte şi vor prelucra separat. Se vor pregăti   preparate tradiţionale de iarnă.)

– 21˚˚ cină

Sâmbătă: 24 februarie 2018

– 8˚˚ defilare la locul festivalului în costume populare şi cu drapelul sau stema localităţii sau al asociaţiei pe care îl reprezintă
                                        – 8³º începerea concursului
                                       – 16˚˚ premiere
                                       – 20˚˚ masă festivă
                                       – 21˚˚ foc de artificii
Echipele vor fi premiate cu cupe, medalii şi diplome.

Duminică 25 Februarie 2018 –  Opțional: Excursie împrejurimi, Plecarea concurenților.

Vă rugăm să confirmaţi intenţia Dvs. de participare până la data de 30 ianuarie 2018  la nr. de telefon/ fax:004 0267367010 (Primăria Turia), mobil 004 0744380000 (Primar) sau pe e-mail la dar@planet.ro saupturia@yahoo.com.

Vă rugăm să transmiteţi numele concurenţilor şi profesia acestora.

Organizatori: Primăria Comunei Balvanyos şi Complex Cetate Băile Balvanyos

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top