Skip to main content

Agenția de Turism Mareea la un pas de insolvență

După agenția de turism, Genius Travel, o altă mare agenție de turism își anunță turiștii că se află în imposibilitatea de a onora o serie de contracte, implicit vacanțele clienților săi către diferite destinații.

Prejudiciul creat de agenția Mareea se ridică la valoarea aproximativă de 500 000 euro, chiar dacă s-ar utiliza polița de asigurare, aceasta nu ar acoperi valoarea tuturor sumelor cuvenite turiștilor păgubiți.

Agenția de turism Mareea aparține de firma SC MAREEA COMTUR SRL, deținută de către omul de afaceri Marius Usturoriu care deține o serie de active în domeniul turismului la Mamaia și Predeal.

Interesant este că agenția în cauză, nu a înștiințat acest incident opinia publică de la bun început, abia după ce o serie de turiștii au depus reclamații la Autoritatea Națională pentru Turism, dar si corelând cu termenlul scadent al expirării poliței de asigurare, care urmează a expira la începutul lunii octombrie, avem motive să credem că această situație este preemeditată.

Arătăm încă odată de ce noi, România Turistică, am  militat pentru eliminarea poliție de asigurare și insituirea unui fond de garantare gestionat de ANT sau direct de către Ministerul de Finante. Astfel, valoarea prejudiciilor nu acoperă o eventuală despăgubire a turiștilor, coreland și  mecanismul viclean, pe care îl uzitează firmele de asigurări pentru a se degreva de o eventuală plata a sumelor cuvenite față de turiști păgubiți.

 

Autoritatea Națională pentru Turism anunță clienții și partenerii agenției de turism “Mareea” că aceasta a înștiințat publicul, prin pagina oficială www.mareea.ro, dar și prin rețelele de socializare, asupra imposibilității de a mai onora angajamentele asumate.
Vă redăm integral, mai jos, mesajul agenției de turism „Mareea”:

“Stimați clienți / Stimați parteneri,
Cu părere de rău vă anunțăm că MAREEA este începând de astăzi, 03.09.2016, în imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. În consecință vom declanșa procedura de insolvență și vom încerca, în perioada imediat următoare, să gestionăm exclusiv rezervările curente (turiștii aflați în acest moment în unitățile de cazare din țară și străinătate).
Astfel, începând cu data de 04.09.2016 nu vom mai putea onora niciuna dintre rezervările confirmate. Pentru recuperarea sumelor datorate de către MAREEA, vă rugăm să vă adresați asiguratorului societății (polița de insolvabilitate nr: 8100258X) și să faceți demersurile necesare pentru recuperarea sumelor.
Regretăm întreaga situație precum și neplăcerile cauzate.

Cu stimă,
Echipa MAREEA”

Autoritatea Națională pentru Turism menționează faptul că o echipă aparținând Direcției Generale de Control și Autorizare Turism investighează speța încă de săptămâna trecută, acțiunea debutând în urma a patru reclamații venite pe adresa A.N.T.-ului.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top