Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Țara Oltului. Sportiv în Munții Făgăraș – drumeție în golul alpin Bâlea

octombrie 3, 2015 @ 12:00 am

Țara Oltului. Sportiv în Munții Făgăraș – drumeție în golul alpin Bâlea

Aventură, mişcare în aer liber, peisaje încântătoare, distracţie şi, mai presus de toate, sănătate! Nimic nu se poate compara cu o drumeţie montană pe cele mai înalte vârfuri ale Carpaţilor româneşti.

Munții Făgăraș (grupă a Carpaților Meridionali) au fost mereu o provocare pentru cei ce vor să escaladeze cele mai înalte culmi montane: Vf. Moldoveanu (2544 m), Vf. Negoiu (2535 m), vârfurile Laiţa, Vânătoarea lui Buteanu, Scara, Suru sau Paltinu, toate cu altitudini de peste 2000 m. 

Pe teritoriul județului Sibiu masivul cuprinde sectorul glaciar central al grupei, în acest areal aflându-se valori naturale de patrimoniu, precum Rezervația naturală Bâlea lac (între vârfurile Suru și Podragu), Rezervația faunistică Arpășel și semețele vârfuri Negoiu, Călțun, Lespezi și Vânătoarea lui Buteanu – toate depășind 2500 m altitudine. Căldarea glaciară a Bâlii, parte integrantă a Rezervaţiei naturale Bâlea Lac (180 ha) este situată la o înălţime de 2034 m. Aici se află majoritatea punctelor de plecare în drumețiile care se pot practica pe culmile Munților Făgăraș precum și cel mai mare lac glaciar al masivului Făgăraș – Lacul Bâlea.

Drumeția noastră în golul alpin Bâlea va începe din apropierea Cabanei Bâlea Cascadă. Traseul va fi unul de dificultate medie care vă va permite să simțiți de aproape splendoarea Munților Făgăraș. Cu puncte de panoramă înspre drumul sinuos Transfăgărășan, Căldarea Bâlii, Muchia Bâlii, Lacul Bâlea, vârful Paltinu sau Valea Doamnei, peisajul este spectaculos. Zona este populată de căprioară, cerb, o specie mai mică a ursului negru şi feline precum râsul, pisica sălbatică și jderul de copac. În golul alpin trăieşte capra neagră. Vegetaţia este variată în funcţie de altitudine. De la păduri de foioase şi de molid, la tufişuri de jnepeni, afin, merişor sau anin. 

În prezent, întregul masiv face parte din Sit Natura 2000 Munții Făgăraș adoptând normele europene de conservare și protecție a valorilor naturale din acest spațiu montan.

Echipament recomandat: bocanci, hanorac, pelerină de ploaie, apă și alimente. 

Plecare: ora 08:00, parcarea Sălii Thalia din Sibiu | Sosire: ora 19:00

Traseu: Sibiu – Cârțișoara – Bâlea Lac – Sibiu

Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere la adresa office@sibiu-turism.ro, telefon 0269 218 121

Organizator: Asociația Județeană de Turism Sibiu

Parteneri: Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Details

Date:
octombrie 3, 2015
Time:
12:00 am
Event Category:
Top